top of page
Blog: Blog2

Ik weet het even niet meer ...

Bijgewerkt op: 14 mei

Heb jij dat ook wel eens?

Van die momenten dat je: • op één of andere manier vasthangt; • aan alles twijfelt; • niet vooruit te branden bent; • doelloos voor je uit zit te staren; • er gewoon de fut niet voor hebt. Dan ben je niet de enige. Ik heb er zelf ook wel eens last van. Dat kan met van alles te maken hebben: je werk, je relatie, je familie of vrienden, een vervelende gebeurtenis. Zaken waar je misschien geen vat op hebt. Vervelende dingen waar je gewoon niet op zit te wachten. Vaak dient de oplossing zich aan en kun je weer verder. Het kan echter ook langer aanslepen. Of er stapelt zich van alles op. Als je dan niet oppast zuigt het je leeg, vreet het je op.

Te lang, te veel, te diep, burn-out

Dat is wat mij heel wat jaren geleden is overkomen. Het was een combinatie van het al een hele tijd niet meer weten, stress op het werk, constant spinnenwebben in mijn hoofd bouwen, niet luisteren naar de talloze signalen die mijn lichaam gaf en gewoon stug doorgaan. Te lang, te veel, te diep. En toen kwam de man met de hamer …. BAM! Over en uit. Burn-out. Depressieve gevoelens, opgefikt, uitgebrand, naar de klote. Ik heb anderhalf jaar in de lappenmand gelegen. Want als je eenmaal los moet laten, zak je verder weg dan je ooit geweest bent. Geen pretje, maar toch ...

Tijd voor mezelf

Ik maakte door deze klap nu eindelijk eens tijd voor mezelf. Het begon met heel veel slapen. Dat was nodig na een lange periode van roofbouw plegen op mezelf. Toen ik na een paar weken uitgeslapen was, ben ik leuke dingen gaan doen: wandelen, lezen, koken, drummen. En waar ik echt van kon genieten, was gewoon op bed gaan liggen en aan niets denken. Althans dat probeerde ik. In het begin was dat nog niet zo gemakkelijk. Door op mijn ademhaling te letten, ging dat op een gegeven moment veel beter. Daarnaast heeft een aantal goede professionals me begeleid in het hele proces. In het volgend blog 'De man met de hamer' zal ik meer vertellen over deze periode. En hoe ik met vallen en opstaan toch weer boven Jan ben gekomen.

Het hoeft niet zo ver te komen!

Gelukkig hoeft het allemaal niet zo ver te komen. Ik heb er wel veel van geleerd. Als ik het nu gewoon even niet meer weet dan heb ik allerlei manieren om dat gevoel om te buigen. Wandelen, lezen, koken en drummen doe ik nog steeds heel graag. Mindfulness is nu een way of life. De dingen die ik doe, doe ik met aandacht. Althans dat probeer ik. Soms lukt het niet, maar meestal wel. Daardoor leef ik ook bewuster. Ik eet zo veel mogelijk biologische producten en nuttig met mate vlees en vis. Ik zit 2 keer per week op de roeitrainer en doe dagelijks rek- en strekoefeningen om fit en lenig te blijven. Ook probeer ik zo veel mogelijk te lachen. En ga ik goed om met de medebewoners van onze mooie planeet.

En als je het echt niet meer weet

Zonder dalen geen pieken, zonder pieken geen dalen. Het kan niet altijd mee zitten in het leven. Je hebt soms tegenslagen nodig om te kunnen groeien. Als alles maar van een leien dakje zou gaan, zou er ook geen bal aan zijn. Als je nu het gevoel hebt dat je het echt niet meer weet of te lang in de put zit, neem dan actie en schakel hulp in. Praat erover met iemand die je vertrouwt. Raadpleeg je huisarts. Of ga naar een kundige professional, zoals een psycholoog of energetisch coach bij jou in de buurt. Blijf er niet mee lopen! Hoe langer je wacht, hoe moeilijker het wordt om eruit te komen. En ik kan het weten.


Met mijn (levens)ervaring en gerichte opleidingen kan ook ik je helpen en begeleiden in jouw proces. Op deze website vind je meer informatie over energetische coaching. Heb je daarna nog vragen, neem dan telefonisch, via Whatsapp of email contact met me op. Of vul het contactformulier in. Samen komen we verder.Weet jij het even niet meer? Of heb je een burn-out. Lees dan dit blog voor tips.
HELP! Ik weet het even niet meer ...

186 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page