top of page
Over ons: Our Team
Eddy Nelissen - Reiki Therapeut & Energetisch Coach

Mijn naam is Eddy Nelissen, geboren als zondagskind op 5 januari 1969 in St. Geertruid. Hier ben ik ook opgegroeid en heb ik een fijne jeugd gehad in een warm nest. Na de middelbare school ben ik op 18-jarige leeftijd gaan studeren aan de Hogeschool Rotterdam. Afstudeerrichting economisch-linguïstisch. In het 3e studiejaar heb ik stage gelopen bij Renault Véhicules Industriels in Lyon. Een prachtige tijd. Op mijn 23e ben ik afgestudeerd en niet lang daarna begonnen aan een carrière in het bedrijfsleven.

In het jaar van afstuderen heb ik mijn huidige vrouw Diana ontmoet. We kochten ons eerste huis in St. Geertruid. Enkele jaren daarna werden we verblijd met de geboorte van onze dochter Nicky. Samen verhuisden we naar Berneau in de Voerstreek. Om vervolgens 10 jaar later weer terug te keren naar Nederland. We hebben nu een fijn huis in het prachtige Eijsden. Hier hebben we onze praktijk aan huis. Diana is specialist in natuurlijke huidverbetering, huidproblemen en huidverjonging bij Your Style.

Jongensdroom

In 27 jaar heb ik bij een aantal bedrijven diverse management- en directiefuncties bekleed. Ik heb veel geleerd, met vallen en opstaan en met de nodige ups en downs. Op 50-jarige leeftijd heb ik afscheid genomen van het bedrijfsleven en ben ik mijn jongensdroom gaan volgen. Ik wilde namelijk op vroege leeftijd al kok worden. Echter is het er toen niet van gekomen. En nu vond ik het tijd geworden om de grote stap te wagen. Uit de gouden kooi stappen op weg naar het onbekende. Ik heb me ingeschreven voor de opleiding Kok niveau 2 bij Kookstudio Thorn en heb dit diploma een jaar later gehaald. Enkele maanden daarvoor had ik al een baan als keukenmedewerker bij Romantik Parkhotel Het Gulpdal in Slenaken. Intussen heb ik bij dit fijne 4-sterren-hotel mijn plek als zelfstandig werkend kok in het keukenteam verworven.

Burnout

Zoals gezegd is mijn carrière niet altijd over rozen gegaan. In 2003 kwam de man met de hamer. Ik had mijn lichaam en geest volledig uitgeput en niet naar de signalen geluisterd. Ik belandde daardoor in een burnout. In eerste instantie geen prettige ervaring. Maar achteraf gezien één van de betere ervaringen in mijn leven. Een harde leerschool, maar wel eentje waar ik tot op de dag van vandaag nog veel voordeel van heb.

Het is sinds die periode dat ik meer bewust in het hier en nu ben gaan leven. Ik ging mediteren, oefenen met Chi Neng Qigong en veel wandelen in de natuur. Daarnaast heb ik tijdens mijn burnout hulp gehad van een team van professionals, waaronder een psychologe en een arbeidskundige. Na anderhalf jaar was ik klaar om te re-integreren. Bij WellColl Group heb ik deze kans gekregen.

Als ervaringsdeskundige begeleid ik nu mensen met eenzelfde of vergelijkbare problematiek.

Energetisch werk

Door het beoefenen van Chi Neng Qigong werd ik mij bewust van de universele energie (Reiki). Uiteindelijk was ik hierdoor zo gefascineerd dat ik in Antwerpen een opleiding tot energetisch consulent heb gevolgd. Na veel oefenen met behandelingen van familie, vrienden en kennissen heb ik een volgende stap in mijn ontwikkeling hierin genomen. In 2013 ben ik door Reiki Grand Master Kenny Appelen ingewijd tot Reiki Master Healer. Sindsdien geef ik naast mijn vaste baan Reiki behandelingen aan mensen met uiteenlopende klachten of aandoeningen. Daarnaast ben ik energetisch coach, waarbij ik kan bogen op een brok (levens)ervaring en diverse gerelateerde opleidingen. Kijk voor mijn volledig profiel op LinkedIn.

bottom of page